Hoeveel ongemak ervaart u van bijvoorbeeld rode bultjes, ingegroeide haartjes en geïrriteerde huid geven. Met definitief ontharen voorkomt u dit soort complicaties. De behandeling is ook een uitkomst voor mensen met overbeharing. Denk aan een bovenmatige hoeveelheid haartjes boven de bovenlip, een behaarde rug of aan twee wenkbrauwen die naar elkaar toe groeien. Wie tot definitief ontharen besluit is hiervan verlost.

Bij Beauty Instituut Beauté du Monde hebben we gekozen voor definitief ontharen met IPL

Dat staat voor Intense Pulsed Light. Meer in het bijzonder werken we met de MedCos IPL. Daar hebben we heel bewust voor gekozen. (ook onze Cryolypolize is van Medcos) Inmiddels werken we alweer 12 jaar met de MedCos IPL, omdat deze methode de haargroei met 80 tot 90% vermindert.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Haren groeien in een cyclus: groeifasen en rustfasen wisselen elkaar af. Alleen de haren in de groeifasen kunnen tijdens de behandeling worden vernietigd, de haren in de rustfasen niet. Het is daarom dat een eenmalige behandeling zelden volstaat. Gemiddeld zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig, voor het gezicht zijn dat er meestal meer. Tussen de behandelingen zit een periode van 6 tot 12 weken. Om het resultaat van de kuur optimaal te houden, adviseren we een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

100% haarloos worden, is niet altijd mogelijk

Al helemaal niet bij mannen, want hun hormonen blijven haren produceren. Met IPL of laser is het onmogelijk om de dunste, blondste haartjes definitief te vernietigen. Bij sommigen is het meer, maar ga er vanuit dat u voor 80% haarvrij wordt, dan komt u niet van een koude kermis thuis..

Overbeharing in het gezicht

Wij zijn geregistreerd bij de branchevereniging ANBOS. Dat betekent voor u dat overbeharing in het gezicht vergoed kan worden. Slaat u de polisvoorwaarden er eens op na of informeer, vóór u met de behandeling begint, bij uw ziektekostenverzekeraar. Soms hoeft u niet eens een verwijsbriefje van de dokter te hebben.

Ontharen werkt het beste op een lichte huid met donkere haren

Er is melanine nodig om het licht dat de haarzakjes vernietigt te kunnen absorberen.Witte, blonde, rode en grijze haren bevatten weinig tot geen melanine. Dit type haar is daarom niet geschikt voor definitief ontharen met IPL.

Niet vooraf zonnen!

Bij een getinte of donkere huid doet zich een ander probleem voor. Er is dan te weinig contrast tussen het haar en de huid. Over het algemeen geldt: hoe lichter de huid, des te beter het resultaat. Ga dus niet in de zon liggen of eerst naar de zonnebank.

Stop 6 weken van tevoren met harsen of waxen!

Harsen en waxen raden we tot 6 weken voor de behandeling af. De haartjes in het haarzakje moeten namelijk volgroeid zijn voor het beste resultaat. Genoeg haar met pigment absorbeert het licht van de laser en zet het om in warmte.

Heb je al een keuze gemaakt?

Plan dan nu een afspraak in of bekijk de tarieven!

Mag ik mezelf scheren?

Dat mag tot 1 dag voor de behandeling!

Pijn en irritatie

Of IPL pijn doet, hangt af van uw pijngrens. De lichtflits die het haarzakje vernietigt, voelt als een dun elastiekje dat even op de huid geschoten wordt. De huid kan een paar uurtjes rood zijn en licht branderig aanvoelen, maar dat hoeft niet. Aftersun brengt hier verlichting.

Wanneer niet?

De behandeling wordt afgeraden als u: zwanger bent, tatoeages op het te behandelen gebied hebt, last hebt van epilepsieaanvallen of ontstekingsremmende medicijnen gebruikt.

IPL is géén laser

De technieken IPL en laser worden vaak onterecht verward. Bij beide methoden wordt er lichtenergie ingezet om het haarzakje kapot te maken, maar de methode werkt anders. De laser is een dunne, zeer krachtige lichtstraal die door het oppervlak van de huid gaat. De IPL is meer een bundeltje licht en het apparaat geeft de lichtenergie gepulseerd af.

  • IPL gebruikt het pigment in het haartje als de geleider van energie. Zodoende behaal je met IPL meer
    resultaat met minder power.
  • IPL is veiliger dan laser: het omliggende weefsel wordt minder belast.
  • De kans op complicaties is vrijwel nihil.
  • De behandeltijd is korter.
  • IPL is minder kostbaar dan laser.

Wij voorzien u graag van een eerlijk en realistisch advies

Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en bespreek uw verwachtingspatroon.

Boek deze behandeling direct online hier.

Klanten reviews

Lees hieronder hoe onze klanten over ons spreken!

Amanda Kleins

Een hele fijne schoonheidssalon! Zeer ervaren gastvrouw, verstaat haar vak erg goed en ze is erg vriendelijk! Van permanente make-up, massages, van wenkbrauwen epileren tot aan kleine of uitgebreide gezichtsbehandelingen, met op de achtergrond een prettig achtergrondmuziekje! Een echte aanrader!

Petra Deurns

Goed ontvangst. Salon ziet er prima uit. Behandeling was net iets anders dan ik gewend was, maar prima. Enige puntje waar je misschien rekening mee moet houden is. Doordat ze met een naald in je wangen prikt kreeg ik overal op me wangen wondjes. Jammer want ziet er echt niet uit, heb overal nu wondjes/plekjes die niet te camoufleren zijn. Hoop dat het snel heelt.